Изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е

...
Изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Инфлацията и забавянето на Китай са основните рискове за икономиката на Азия

Изпълнителният шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение открои инфлационния напън и икономическото закъснение на Китай като главните опасности пред икономическата вероятност на Азия, съобщи Ройтерс. Тя приказва пред стопански конгрес на АСЕАН+3 в Сингапур, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според Георгиева стопанските системи на страните от АСЕАН са " лъч вяра " за международната стопанска система с предстоящ напредък от 5 на 100 през актуалната година и малко по-малък през идната.

Тя обаче посочи, че вероятностите са " извънредно " несигурни и под въздействието на рискови фактори като продължаващата война в Украйна, стягането на световната финансова политика и забавянето на икономическия напредък в Китай.

По думите й управляващите в страната би трябвало деликатно да калибрират антиковид тактиката си, с цел да лимитират въздействието й върху стопанската система, защото това е от значително значение за поддържането на растежа и за възобновяване.

Георгиева уточни още, че инфлацията занапред може да основава проблеми в Азия, откакто през актуалната година евентуално ще бъде със междинна стойност от към 4 на 100, само че ще продължи да се повишава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР